Indiana Jones flipperspel

Indiana Jones flipperspel

9 augusti, 2018

Här har tillverkaren Williams valt att kombinera två populära saker; Indiana Jones och flipperspel och därmed lyckats skapa den perfekta underhållningen. Detta flipperspel är av typen Solid State Electronic (SS) och ingår i tillverkarens SuperPin-serie. Här hittas flera funktioner som höjer spelupplevelsen och gör spelet till ett äventyr i äkta Indiana Jones-anda.Spelet äntrade flippermarknaden 1993 och det faktum att det var baserat på Indiana Jones-filmerna bidrog till dess popularitet. Spelfältet var bredare än andra flipperspel av standardstorlek, vilket kallas för widebody, och gjorde spelupplevelsen ännu ett snäpp bättre. I och med att spelet baseras på Indiana Jones-filmerna finns här flera relevanta uppdrag att utföra.

Funktioner

När detta flipperspel nådde marknaden innehöll det en hel del noterbara funktioner för dess tid, bland annat två stycken flippers, vilka främst används för att kontrollera kulan med. Spelet innehöll även två ramper, ett captive ball-läge och en autoplunger. I de flesta flipperspel sköts plungern mekaniskt men i detta spel fungerade den alltså automatisk.Indiana Jones-flipperspelet var det första spelet att använda sig av Williams/Midways DCS-ljudsystem, där DCS står för Digital Compression System. I filmerna om Indiana Jones spelades Sallah av skådespelaren John Rhys-Davies och med hjälp av ljudtekniken var det möjligt att integrera hans röst i spelet, vilket verkligen höjde den totala spelupplevelsen.

Flipperspel – ingen ny företeelse

Flipperspelandet är som vi alla vet ingen ny företeelse i spelvärlden utan har funnits tillgängligt i många decennier. Det har dock, som så mycket annat, haft sina upp- och nedgångar och det är lätt att peka på internets framgång som en av anledningarna till flipperspelens något tröga framfart under senare år.I och med internets popularitet har flipperspelen letat sig in på den vida webben och idag finns det flertalet platser online där du kan spela flipper. Det är såklart inte samma sak som att spela på ett fysiskt flipperspel men helt klart ett godkänt substitut då ett fysiskt spel inte finns i din närhet.